hlavní okno

TIP: Chcete mít pod svým comixem odkaz na svou stránku? Zaregistrovaní mohou!

vševědoucí prófa

comix by PSALM

K žádnému globálnímu oteplování prostě nedochází.

Bůh je mi svědkem.

obr.1 obr.2 obr.3

Ke stripu je 6 komentářů:

GRINO [16.10.2008 08:30:37]:
to 100KOKOTOV - S tím se nedá než souhlasit, to je prostě geniální postřeh :-)) Paradoxem je, že já, coby klimatolog, si teď vydělávám na chléb vezdejší jako ekonom... Bůh se směje nejvíc, když si lidi plánují budoucnost.

to PIGLET - Skoro bych si myslel, že se doby ledové (glaciály) stále zkracovaly, nikoli prodlužovaly. A považovat současný stav klimatu za "běžné" projevy končícího interglaciálu není sice blbost, ale je to velmi nejisté: změny, které jsou zaznamenány např. v Grónsku, jsou příliš rychlé, aby to bylo "v pořádku".

A vůbec, proč se tady babráme s klimatem a vedeme diskuse zda topit či netopit, když nás do dvaceti let anektuje Čína? :-(( Už máte všichni zbroják?

CTOKOKOTOB [16.10.2008 00:44:56]:
Náhodou, jako klimatolog je pan prezident ještě erudovanější než jako ekonom.

PIGLET [15.10.2008 17:02:50]:
Za posledních několik milionů let byla víc doba ledová, než teplá meziledová. Navíc doby ledové se neustále prodlužují. Před každou dobou ledovou nastalo krátké období vyšších teplot. Z toho mi vychází, že bysme měli topit jak blbí nebo tady brzo umrzneme... Vliv člověka bych taky viděl spíš na procenta než na desítky procent.

GRINO [15.10.2008 10:42:42]:
No, hoši, dovolte, abych se do toho kapinu vložil... jsem původně klimatolog a změnu klimatu jsem podrobně nějaké roky studoval (nakonec mi za to dali tři písmenka a dvě tečky). Souhlasím s názorem, že za klimazměnu nemůže člověk 100%ě, ale vzhledem k pravděpodobným trendům vývoje je téměř jisté, že pokud neomezí emise skleníkových plynů, brutálně tak akceleruje celý proces - ne hned, ale v horizontu cca sta let - zato ovšem katastroficky... MOŽNÁ (a to slovo zdůrazňuju) není člověk odpovědný za START klimazměny, ale JISTĚ ovlivní její PRŮBĚH. Stejně jako je kardinální blbost tvrdit, že není třeba se na ni připravit - což pan prezident, bohužel, hlásá... pana Bursíka nemám rád, ale pan Klaus (kterého jsem, až do jeho vstupu na pole vědy, konkrétně bioklimatologie, rád měl) je v otázce klimazměny zarytý pitomec, který musí být z principu proti. Howgh ... (?)

PREVITT [10.10.2008 19:19:49]:
Hlas rozumu zde je jak voda na poušti osvěžující :-)

Kompletní komentáře si můžete přečíst zde.

Vložení komentáře je umožněno tady.