hlavní okno

TIP: Chcete přidělit comixu body? Zaregistrovaní mohou!

Abe má halucinace

comix by VYMRD

Tři roky jsem měl vždy o narozeninách halucinace, že jsem poštou dostal přání od mé mrtvé matky. Psychiatr mě stál majlant.

Ale no tak, Abe. Tvá matka nebyla mrtvá. Před čtyřmi lety jsi ji bezcitně poslal vlakem do sibiřského starobince.

Aj caramba, myslíš Sigmunde, že je nějaká šance, že mi ten šmejdskej psychouš vrátí moje prachy?

obr.1 obr.2 obr.3

Ale konečně jsou vidiny pryč, před týdnem jsem měl narozeniny a poprvé po třech letech nic. Asi si začnu psychiatrů vážit.

Přijal jsi myšlenku, že je mrtvá, protože jsi sobecký hulvát. Pokud ti nepřišlo přání, pravděpodobně již zemřela doopravdy.

Ke stripu je 17 komentářů:

SCALEX [29.11.2004 14:17:28]:
A jděte všichni do prdele. Dost na tom, že píšu "standardní", "abyste/abychom" a osobním údajům říkám "nacionále" a ne "iniciály". Další ústupky češtině už dělat nebudu, išias, balgón a demogracii na vás, holoto!

KRAMFLEK [29.11.2004 13:20:06]:
Každopádně to, o čem píšeš, je jednoznačně píseň toho, kdo poslouchal, ne toho, kdo zpíval. To SVŮJ se vztahuje pouze k podmětu, nikoli k předmětu. To, že to neovládáš, není problém češtiny :-)

KRAMFLEK [29.11.2004 13:18:43]:
Takových věcí je v češtině spousta. Inteligent by řekl: Slyšel jsem tě, jak zpíváš svou/mou píseň. Ovšem Slyšel jsem tě, jak zpíváš tvou píseň zní hnusně, to uznej.

SCALEX [26.11.2004 14:35:11]:
V té JETMOUSEm doporučované diskusi se objevil docela zajímavý problém - věta "Slyšel jsem tě zpívat svoji píseň." Čí je ta píseň? V tomhle případě bych raději žádné "zvratky" nepoužíval, protože pak není jasné, jestli jsem slyšel dotyčného zpívat JEHO píseň nebo MOJI...

HOST [26.11.2004 14:32:02]:
2 SPACEBOY: ...ale se SVOU tříletou neteří si můžu / mohu dělat co chceš :O) Moheš! Njn

Kompletní komentáře si můžete přečíst zde.

Vložení komentáře je umožněno tady.