hlavní okno

TIP: Chcete vložit vlastní comix? Stačí se zaregistrovat a můžete!

opět jižní osetie

comix by LORDEST

Gruzie si napadnutí Ruskou federací zavinila sama svým chováním.

Správně. Několik takových případů už jsme viděli.

Podobně nepřístojně se chovalo československo roku 1968, maďarsko roku 1956 a nebo polsko v roce 1939.

obr.1 obr.2 obr.3

Ke stripu je 14 komentářů:

SPACEBOY [27.08.2008 12:11:00]:
LORDEST: Tvoje korektní, věcná a osobních útoků prostá reakce bohužel přináší více otázek než odpovědí.
"Nevinných gruzinců, kteří doplatili na agresi ruské federace je mnohem víc"? Máš to spočítaný? Jakých tak hrozných provokací se Osetinci dopustili, že bylo nutné střílet do rezidenčních čtvrtí z děl a raketometů? Je v pořádku odpovědět na provokaci jednoho Osetince zabitím 1600 jiných? Odkud vůbec víš o těch "provokacích"? Kdy ty "provokace" začaly? V roce 2008? V roce 1992? Byly jednostranné? Pokud ano, co tedy dělaly ty peacekeeping sbory složené z Rusů, Osetinců a Gruzínců, které tam rozmístilo OSN?
Co bylo bombardováno v Gruzínském vnitrozemí? Ostřelovali Rusové se začátkem olympiády nic netušící civilní čtvrti Tbilisi?
Že si VK nevidí do huby vím už dlouho, rozhodně déle než od nějakého předvolebního projevu. Ale to nemá s Gruzií, Ruskem, Osetií ani Abcházií nic společného.

SPACEBOY [21.08.2008 23:37:55]:
Nojo, jak z Mladý Fronty. Poslalo OSN do Čečny modrý helmy? Neposlalo. (I když osobně si myslím, že mělo poslat, ale to sem nepatří.) Poslalo je do Iráku? Do Afghánistánu? Co dělali v Kosovu? Jedna nespravedlnost neospravedlňuje druhou. A už vůbec NIC neospravedlňuje vraždu 1600 civilů v Cchinvali (pro úplnost dodávám, že ani v Grozném, ani v Bagdádu, ani v Sadr-city, ani v Lógaru ani nikde jinde).
Nebo si, BEDRICHu, myslíš, že začít střílet na rezidenční čtvrti je v pořádku? (jestli jo, tak se neostýchej a napiš to)

BEDRICH [21.08.2008 23:00:14]:
Když vyhlásila Čečna nezávislost, tak Rusko odpovědělo cílenou genocidou čečenského národa, která trvá už víc jak deset let (za tu dobu byl několikrát vybombardovaný Groznyj a mnoho dalších měst a obcí). Na druhou stranu "nezávislost" Jižní Osetie a Abcházie velmi podporuje a běda tomu, kdo by jakkoli zasáhl proti právu národa na sebeurčení. Ten konflikt nezačal 8. 8.

SPACEBOY [21.08.2008 22:29:30]:
LORDEST: Takže když někdo začne střílet na civilisty (a 1.600 jich zabije) ve "vlastní" zemi, je to v pořádku? A když někdo začne střílet na jednotky, které na to místo poslalo OSN, je to v pořádku? Problém nastává teprv tehdy, když někdo jiný klepne útočníka přes prsty a rozbije mu armádu? Pokud zprávy nelžou, Rusko se po týdnu vojenských operací stahuje (na rozdíl třeba od nás v Afghánistánu nebo US v Iráku), takže k žádné okupaci nedochází. Tím spíš nedochází k narušení územní celistvosti, pokud vím, Rusko si území Gruzie nepřipojuje, ani nevznáší žádný takový požadavek.
V roce 1968 byly Německo, Maďarsko, Polsko, Bulharsko a hlavně Sovětský svaz jednoznačnými agresory. Co s tím teď uděláme? Vyhlásíme Polsku válku? Sedneme se Slotou na tanky a dojedeme do Budapešti? Srovnáme se zemí Sofii a Drážďany? V roce 2008 (v den zahájení Olympiády) byla agresorem jednoznačně Gruzie, jejíž vojska (s pomocí zbraní, které jim dodal Klaus, Zeman, Paroubek a Topolánek) začala vraždit civilní obyvatele. Co s tím uděláme? Budeme ji v tom podporovat? Půjdeš si taky zastřelit nějakého Osetince, jehož hlavním zločinem je, že není Gruzínec?

BEDRICH [21.08.2008 11:16:02]:
CTOKOKOTOB [20.08.2008 22:33:27]: Ad Rusko 2008 - a tomu, kdo je pro, se říká "našista". :-)

Kompletní komentáře si můžete přečíst zde.

Vložení komentáře je umožněno tady.