hlavní okno

Komentář mohou vložit pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

Ke stripu je 10 komentářů:

HOST [17.11.2004 03:05:43]:
SCALEXovi: Nebudu znovu pitvat a komentovat další komentář od tebe, přijde mi to být už zbytečné.... Souhlasím s tebou ve spoustě věcech (asi by tě to překvapilo!), mám smysl pro HUMOR myslím si v pořádku a nechci vyvolávat další debaty o tom, co jsem nepsal a nemyslel vůbec tak, jak jest publikováno a komentováno. Původně jsem jen chtěl říci: NESTAČILO BY TO UŽ S TĚMI NETEŘEMI? NEBYLO TOHO UŽ DOST? * Vyrobili jste "causu HOST", třeba bude nakonec tomuto serveru prospěšná.... Uvidíme. Měj se fajn, přeju ti hodně dobrejch nápadů na Skvělý stripy / rád je "požlutim", nemám v tom žádnej problém.....

HOST [17.11.2004 02:54:46]:
SCALEXovi: Nebudu znovu pitvat a komentovat další komentář od tebe, přijde mi to být už zbytečné.... Souhlasím s tebou ve spoustě věcech (asi by tě to překvapilo!), mám smysl pro HUMOR myslím si v pořádku a nechci vyvolávat další debaty o tom, co jsem nepsal a nemyslel vůbec tak, jak jest publikováno a komentováno. Původně jsem jen chtěl říci: NESTAČILO BY TO UŽ S TĚMI NETEŘEMI? NEBYLO TOHO UŽ DOST? * Vyrobili jste "causu HOST", třeba bude nakonec tomuto serveru prospěšná.... Uvidíme. Měj se fajn, přeju ti hodně dobrejch nápadů na Skvělý stripy / rád je "požlutim", nemám v tom žádnej problém.....

SPACEBOY [17.11.2004 01:02:45]:
Ano, tyhle komentáře měly bejt původně jenom takový krátký věcičky bez HTML a dokonce i bez odstavců, kurvadrát. (Teď jen abych doufal, že jsem svým posledním zoufalým výkřikem neurazil prostitutky ani elektrikáře.) * Jinak co se týče toho filtru, asi ho vbrzku opravdu spáchám.

SPACEBOY [17.11.2004 00:36:15]:
Obligátní připomínka: O případném filtru a/nebo případných změnách v pojetí komentářů budiž diskuse v příslušných fórech (pro registrované možnost zápisu, pro neregistrované toliko možnost číst).

SCALEX [16.11.2004 23:45:51]:
Au, Spaceboyi, v komentářích nefungujou odstavce! A já to tak hezky rozčlenil, aby se to dobře četlo... 8^(

SCALEX [16.11.2004 23:45:10]:
--- "Protože i o hodně černý a ujetý comixy je zájem? To je DOST úchylný samo o sobě, ne???" ---

Já si to nemyslím. Kdybys byl blbá blondýnka, asi by tě urážely moje
comixy, kde blbá Cindy třeba žere polívku v zahradní restauraci celý odpoledne, protože se spustil liják, takže pořád má plnej talíř a nenapadne ji přestat a odejít. Jenže takhle by se za chvíli ozval každý - ozvaly by se blondýnky, abych přestal dělat vtipy o nich. Ozvala by se moje tchýně, protože jsem vložil několik drsných vtipů o tchýních. Ozval by se Petr Novotný, Karel Gott a další zde presentované celebrity. Za chvíli by nebylo možné vložit comix prakticky na žádné téma.

Co jen existuje vtipů o smrti (třeba postava pana Smrtky v Cimrmanské jednoaktovce Vizionář). A myslíš, že Cimrmanovcům nikdy nikdo nezemřel? Jim zemřel přímo kolega z divadla a samozřejmě i řada jejich příbuzných a kamarádů, ale stále si ze smrti dělají legraci. Já si dělám legraci z pedofilie, aniž bych tim chtěl snižovat vážnost toho problému (i když mám možná na tuto problematiku jiný názor než většina veřejnosti - protože skuteční pedofilové pro děti nejsou zas až tak velkou hrozbou, problém je se sadopedofilními lidmi a pedofily, kteří zároveň mají psychopatologické problémy). Že by mne velmi ranilo, kdyby se mé neteři něco stalo, je samozřejmé a nechci to omezovat jen na svou neteř; je mi líto každého dítěte, které si nedobrovolně projde takovým zážitkem. Ale je potřeba naučit se oddělit reálný svět od nereálného. V reálném světě je pedofilie špatná, Papež je vzor ctnosti, Lincoln nebyl pedofil ani homosexuál (tedy pravděpodobně) a Cindy je ve skutečnosti gumová panna ze serveru RealDolls. A pak je tu svět comixů, kde Papež przní ministranty, TGM je senilní homosexuální poskok Lincolna a Lincoln, tento pravzor americké etiky, se neudrží, když vidí svoji tříletou neteř. Jsou to prostě absurdní role, které jsme jim my, tvůrci comixů, dali. Stejně jako herci na divadle a ve filmu hrají vrahy a násilníky, aniž by ve skutečnosti takoví byli.

Vidím jediný problém. Tvoje hranice toho, co považuješ za humor a co už za nechutnost, je prostě někde jinde a ty nejsi ochoten akceptovat nikoho, kdo jde za tu hranici. Ale to je bohužel hlavně tvůj problém, který de facto nikoho, kdo má tu hranici dál, nezajímá a zajímat nemusí.

Na tomto serveru vždy byly vtipy mírné a vtipy drsné. Autoři se navíc navzájem inspirují, takže jeden na něco přijde a další to používají nějakým novým, překvapivým způsobem. Někdo (tuším Vymrd) přišel s tříletou neteří, někdo další to po něm zopakoval a prostě nás to chytlo a vznikla celá série na tohle téma. Spoustu lidí oslovila, jinou spoustu zhnusila. Takový už je život. Já osobně jsem rád, že i mé pedofilní comixy někoho pobavily a rozhodně ho nehodlám soudit. Nehodlám soudit ani ty, které to nepobavilo. Stejně jako se někomu líbí nějaká hudba či film, a jiného člověka z toho může trefit šlak, je to takové i s comixy.

Možná z toho Spaceboy vyvodí nějaké závěry a přidělí comixům nějaké příznaky, aby si návštěvníci například mohli odfiltrovat příliš silné comixy s tou nechutnou tématikou. Ale to už nechám na něm.

Já osobně bych byl rád, kdyby všichni návštěvníci tohoto serveru používali ksichtové hodnocení. Protože kdyby se mé comixy začaly hemžit černými ksichty, pak bych věděl, že jsem opravdu nekápnul lidem do noty a změnil bych styl. Ale když vidím dlouhou řadu žlutých ksichtů a na konci jeden-dva černé, tak nemám důvod něco měnit.

Jinak ten můj příspěvek předchozí i tento není pokání (nemám se za co kát). Jen mi tvůj styl debaty přišel značně nekonstruktivní a k ničemu nevedoucí. Tak jsem se pokusil shrnout své pohnutky a svůj postoj k humoru. Je jiný než tvůj, tak navzájem své postoje k humoru respektujme a pokud budeme chtít vyjádřit nesouhlas, řešme to spíš přes ty černé ksichty.

A opravdu doporučuju projít si archív starých comixů. Těch opravdu nechutných tam z mé tvorby najdeš poměrně málo.

A samozřejmě se můžeš po zaregistrování zapojit do díla a vkládat vlastní comixy, třeba se ti povede posunout zdejší comixový styl jinam a lidem se to taky bude líbit.

SCALEX [16.11.2004 16:44:39]:
Musím být policajt, abych dělal vtipy o policajtech? Musím být blondýna, abych dělal vtipy o blondýnách? Musím být Skot, abych dělal vtipy o Skotech? A musím být pedofil, abych dělal vtipy o pedofilech?

(normálně by to touto řečnickou otázkou končilo, ale pro sichr pokračuju)

Odpověď zní NE. To, že dělám vtipy o smrti, o pedofilii, o drogách nebo o čemkoli jiném negativním, ještě neznamená, že danou situaci zlehčuji. Když čečenci nechali vybuchnout školu, ve které zahynulo 150 dětí, udělal jsem taky hodně černej a hodně hustej comix. Protože i o hodně černý a ujetý comixy je zájem. Mne to baví dělat a spoustu lidí to baví číst (soudě podle žlutých ksichtů). Neznamená to, že bych se zastával čečenských teroristů, nebo že by mi nebylo líto těch dětí. Ve skutečnosti to bylo podruhé v mém životě, kdy jsem u televizních novin zcela nepokrytě brečel jak želva.

Ale svět humoru a reálný svět jsou dvě rozdílné věci a v humoru se mnohdy řeší hodně ostré věci. Pro spoustu lidí jsou nepřijatelní Monty Pythoni. Spousta lidí nezkousne vtipy Petra Urbana a přijdou jim úchylné (mně spíš přijdou blbé). Humor má desítky podob, od jemných až po ty hodně drsné. Ale pořád je to humor, i když to tobě tak nepřipadá. Budiž, nelíbí se ti pedofilní narážky. Máš na to plné právo. Zaregistruj se a dej mi černý ksicht, proto tu ty ksichty jsou. Ale neubírej právo na takové comixy lidem, kterým se takový humor líbí. Nemáš právo rozhodovat o tom, co se komu smí či nesmí líbit. To právo tu má jen Spaceboy jako autor a majitel serveru. Jeho názor respektuju a taky proto jsem po jeho výzvě přešel na méně tvrdé comixy.

P.S. Mám neteř. Teď je jí 15. Nikdy jsem ji nešukal a ani mne to nelákalo. Preferuji starší ročníky, velká prsa a zálibu v orálu. Přesto budu dělat vtipy i o jiných věcech. Dokud nám tu Spaceboy nezakáže nekrofilii a zoofilii. A můžu tě uklidnit, mrtvoly a zvířátka nešukám. Zvířátka jím, ale jen některá.

SCALEX [16.11.2004 16:21:38]:
HOST: bude hůř. A sprav si Caps Shift, nějak ti přeskakuje. Teda, ono ti vůbec nějak přeskakuje.

SPACEBOY [16.11.2004 11:58:54]:
Tvůrce systému se NETEŘEMA nebaví, nadává kudy chodí a slibuje sankce -- jen zatím neví jaký, protože k odpojování sahat nehodlá. Ovšem tenhle strip mě celkem pobavil, neboť tu krizi s neteřema celkem zdravě reflektuje. Jak vidno, Lincoln se dokonce začal léčit...

SCALEX [16.11.2004 11:20:45]:
HOST: zdechni. Nebo se zaregistruj a vylij si svoji žluč prostřednictvím černých smajlů.

zpět na strip